Logo Stichting Lonnekerberg

Nieuwe bestemming

 

Binnenkort besluit de gemeente over een nieuwe bestemming voor het terrein onderaan de Lonnekerberg. De Strip, Oostkamp  en het Munitiedepot worden dan gezamenlijk een evenemententerrein.  Met dagelijks 5000 bezoekers, heel veel lawaai, zonder bomen en veel gebouwen tot 20 meter hoog, is de waarde die het nu voor de natuur heeft verdwenen. Ook het omliggende gebied zal daaronder te leiden hebben.  Veel vogels en zoogdieren hebben ruimte om zich heen nodig om te kunnen voortbestaan. Het grijpt in als die ruimte met 50 hectare, 100 voetbalvelden, wordt verkleind.

Zeker als de ruimte die hen wordt afgenomen wordt gevuld met lawaai, licht en uitlaatgassen. Die vulling houdt niet op bij de grenzen van het terrein, die klotst over het omringende gebied heen. In dat gebied is nu veel mooie natuur. Zelfs onlangs voor veel geld ‘nieuw aangelegde natuur’, waar een prachtig en veelgebruikt belevingspad, pal langs de grenzen van het lawaaiterrein loopt.

Niet alleen de natuur zal er onder lijden, ook  de omwonenden zullen aan de grote hoeveelheid lawaai, verkeer en andere overlast niet ontkomen.  Toch jammer als je net een duur terrein hebt gekocht, onder het mom van ‘wonen in het groen’.

Het terrein waar het nieuwe bestemmingsplan voor gaat gelden is daarentegen niet duur verkocht. Dat  is verkocht voor 6€ per m2. De eigenaar betaalt er bij iedere vergunning 1€ per m2 bij.  Als het nu voorliggende bestemmingsplan wordt vastgesteld, komt dat in totaal op 10€ per m2.  Een koopje. Waar vind je industrieterrein voor die prijs? waar vind je industrieterrein zonder noemenswaardige beperkingen in gebruik voor die prijs?

Veel mensen komen op dit moment tegen dit onzalige plan in actie.

Ook u kunt uw stem laten horen door de petitie te ondertekenen op  https://lonnekerberg.petities.nl