Logo Stichting Lonnekerberg

Midwinterwandeling met fotowedstrijd

 

Net als veel andere activiteiten is de Midwinterwandeling over de Lonnekerberg anders dan anders. De Stichting Lonnekerberg (STIL) heeft in samenwerking met Landschap Overijssel voor een aantrekkelijk alternatief gezorgd. Vanaf morgen tot 6 januari kunnen liefhebbers een speciale app downloaden voor een wandeling van 7 km. over de Lonnekerberg. Onderweg wordt informatie gegeven en er is een fotowedstrijd aan verbonden.

Download de app ėn vind de wandeling hier: https://www.landschapoverijssel.nl/routes/lonnekerberg-winterwandeling

U kunt deze route vanaf 19 december tot 6 januari 2021 downloaden.De route loopt over de Lonnekerberg, met op een aantal plaatsen informatie over speciale plaatsen. De bijzondere plekken worden weergegeven als POI (Points of Interest).

Die bijzonder plekken zijn

  1. Waarom wordt er gekapt en waarom worden sloten en geulen voor een deel ondieper gemaakt. Een podcast door Landschap Overijssel.
  2. Het beeld “Fossiele Kruiwagens” van Bert Otter op de vijfsprong geplaatst door de Stichting Kunst en Landschap
  3. Witte Wieven, Een voorgelezen streekverhaal.
  4. Een informatief overzicht over de Lonnekerberg onder verwijzing naar de website van Landschap Overijssel.
  5. De geschiedenis van de Bergweg, Van zandpad naar fietspad.
  6. Waar komt toch die boshut vandaan bij het beeld van Klaas Kamphuis?

De fotowedstrijd

Maak een mooie foto van de Lonnekerberg in dit jaargetijde.  De mooiste foto’s worden geëxposeerd in Galerie Urinoir Bezet bij het Dorpsplein en in Op en Um ‘n Bölt geplaatst.
Stuur uw foto in een klein bestand naar stichtinglonnekerberg@gmail.com maak de foto met een camera waar je een goede Jpeg van kan maken met voldoende mb’s. Bewaar het grote bestand voor eventuele publicatie.