Logo Stichting Lonnekerberg

Stil stuurt B&W alarmbrief Airforcefestival

 

Op 6 augustus 2016 zijn er plannen om op de Strip, een muziekevenement te organiseren met vuurwerk als afsluiting. De ondertiteling van dit evenement is: breaking sound barriers. Hier kan de trailer van het Airforcefestival bekeken worden.

Op 27-05-2016  hiervoor een vergunning aangevraagd  die wij hebben ingezien en onvolledig is Aanvraag vergunning mei 2016 . Volstrekt onduidelijk blijft in deze aanvraag (ook bij navraag) hoeveel lawaai en licht dit festival gaat produceren en wat de impact ervan is. De vergunningaanvraag en de trailer beloven weinig goeds. Wij houden ons hart vast voor de fauna op de Lonnekerberg en in de nieuwe natuur. Bovendien wordt de regelgeving voor een dergelijk festival met de voeten getreden wanneer de vergunning verleend wordt.

Wij hebben niets tegen economische activiteiten in het gebied van het voormalige vliegveld. Maar wij blijven zeer kritisch kijken of dit met respect voor flora en fauna in het prachtige natuurgebied gebeurt. Daarom lieten wij B&W een aantal van onze bezwaren tegen dit festival op voorhand weten, zodat B&W deze kan betrekken bij de afweging omtrent het al-dan-niet verlenen van de vergunning. Lees de brief hier: brief B&W 20 juni 2016